Format d'arxiu d'emmagatzematge de document que s'utilitza per visualitzar i imprimir el contingut del document. Es pot obrir amb el programa Acrobat Reader i, fins i tot, amb un programa editor d'imatges (Photoshop) o editor de textos (Open Office), però mai s'ha d'utilitzar com a arxiu de treball.

Format d'arxiu gràfic utilitzat àmpliament a la World Wide Web, tant per a imatges com per a animacions. Té bona qualitat de visualització per pantalla, però no s'utilitza per a documents d'impremta ja que no té suficient resolució.

Format d'arxiu gràfic. Un arxiu EPS és un arxiu PostScript que satisfà algunes restriccions addicionals. Aquestes restriccions intenten fer més fàcil a programes gràfics incloure un arxiu EPS dintre d'un altre document PostScript. Es poden guardar en aquest format, tant mapes de bits com imatges vectorials. La mida de les imatges vectorials resultants és escalable sense pèrdua de qualitat, la qual cosa permet una bona visualització i impressió. Els programes similars que treballen amb aquest tipus de format són l'Adobe Illustrator, el Freehand i el Corel Draw. Si es vol imprimir un arxiu EPS directament, s'ha d'utilitzar una impressora compatible amb PostScript.

Format d'arxiu gràfic obert, els drets del qual són lliures, i que pot ser usat o implementat en un programa (tant per a reconèixer-lo com per a editar-lo o per guardar arxius) lliurement, sense haver de pagar drets a ningú per això. El format JPEG (que sol usar noms d'arxiu amb les extensions JPEG o JPG) va néixer com una resposta a les limitacions d'altres formats, entre ells el GIF, quant a qualitat i grandària d'arxius. El JPEG és un algorisme de compressió amb pèrdua, dissenyat per a comprimir imatges fixes estacionàries amb 24 bits de profunditat o en escala de grisos. Una de les característiques que fan molt flexible el JPEG és el fet de poder ajustar el grau de compressió. Si s'especifica una compressió molt alta es perdrà una quantitat significativa de qualitat, però s'obtindran fitxers extremadament petits. Amb una quantitat de compressió baixa s'obté una qualitat molt semblant a la de l'original, i un fitxer petit. Aquesta pèrdua de qualitat s'acumula. Això significa que si comprimeix una imatge i la descomprimeix obtindrà una qualitat d'imatge, però si torna a comprimir-la i descomprimir-la altra vegada obtindrà una pèrdua major. Cada vegada que es comprimeix i descomprimeix aquesta imatge perd una mica de qualitat.

Format que utilitzen els processadors de textos per a les plantilles. Una plantilla conté una col·lecció d'estils i altres característiques per al document. Cada document té una plantilla amb estils. La plantilla per defecte es denomina Normal.dot (document template).

Format que s'utilitza per a les plantilles de presentacions realitzades en PowerPoint. Aquest programa incorpora dos tipus de plantilles: les plantilles de presentació que creen una presentació genèrica basada en un tema específic i utilitzant cert disseny i les plantilles de disseny que són un conjunt d'estils corresponents als diferents elements que componen una diapositiva i que s'apliquen a totes les diapositives o a les que estiguin seleccionades.

Data d'actualització:  06.07.2015